9FFE502B-FED2-42CA-9374-9B180E2727B6

Våra artiklar

Träsortiment

Nästan alla våra träprodukter tillverkas i Tyskland av lönnträ från PEFC-certifierade skogar från Tyskland, EU och Schweiz.
Lacken och färgerna uppfyller kraven enl. SS EN 71-3 (Leksaker - Säkerhetsregler - Del 3: Migrering av vissa grundämnen) och är därmed giftfria och salivbeständiga*.
(Det gäller även alla bjällror och polyestersnören.)
Kolla i artikelbeskrivningarna och på vår säkerhetssida för mer information!  

Genom att handla det mesta direkt från tillverkaren har vi möjlighet att ge de bästa priserna vidare till våra kunder.
På så sätt håller vi även leveranskedjan kortare och kan värna om miljön.


*Salivbeständig innebär att själva kontakten med saliv inte leder till avnötning. Saliv i kombination med mekaniskt inflytande som att tugga, bita eller suga leder oundvikligt till lackets avnötning.


Träprodukter skall rengöras med en fuktig duk, använd inga rengöringsmedel eller kemikalier. Undvik också direkt kontakt med vatten. Produkterna skall förvaras torrt.

Tänk på att trä är en naturprodukt som drabbas mer av nötning än andra material. I kombination med saliv kan (men måste inte) färgslitning uppstå. De använda vattenbaserade färgerna och lacken i dem märkta artiklarna är helt ogiftiga, det finns alltså inga risker för barnet och produkten kan användas i fortsättningen.

Tänk på att även informera andra personer som kommer använda produkterna!
 

Glaspärlor

De flesta utav våra glaspärlor är spraymålade eller har ett färgöverdrag, t.ex. vaxade glaspärlor, vilket betyder att de är vita/transparenta från grunden och färgen ligger på.

Under användning är det därför inte uteslutet att färgen kan skavas bort lite, t.ex. när pärlorna kommer i kontakt med vätskor.
Undvik alltså all kontakt med vatten, tvål, diskmedel, parfym eller liknande. Har inte dina smycken på dig när du badar, solar, bastar eller tränar. Svett och saltvatten påverkar pärlorna mest.
Skydda även dina smycken för direkt solljus, så att färgen inte bleknar.

Tänk på att även informera andra personer som kommer använda produkterna!
 

Metallpärlor och andra delar i metall

De flesta utav våra metalldelar är i mässing (en zink- och kopparlegering).
Det innebär att de kan bli lite rödaktig om de kommer i kontakt med vatten eller andra vätskor.

De skall alltså behandlas och skyddas på samma sätt som t.ex. glaspärlorna.